Acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude behandelmethode waarbij naalden op specifieke punten van het lichaam worden ingebracht. De specifieke punten worden zorgvuldig door de acupuncturist uitgekozen met als doel uw energie systeem te optimaliseren / herprogrammeren waardoor uw klachten verminderen en in vele gevallen zullen verdwijnen. 

Acupunctuur is een behandelmethode die werkt vanuit alle principes die met energie te maken hebben. Energie zien we niet, toch weten we dat het er is. Net als radiogolven die we niet zien maar wel kunnen horen omdat we onze radio op een specifieke energiefrequentie afstemmen. Energie heeft alles te maken met het woord ‘Balans’. De balans wordt chinees vertaald naar het Yin en Yang principe. 

Alles heeft een Yin en Yang zijde. Is er voldoende Yin en Yang, dan is er balans.

Yin is materie, naar binnen gerichte energie, ons lichaam zoals wij die hier op aarde waarnemen, is rust, bezinning, schaduwzijde, aarding enz.               Yang is naar boven en naar buiten gerichte energie, zon, licht, inspiratie, ons niet stoffelijke lichaam, zijn enz.

Omdat alles in ons doen en laten te maken heeft met energie is onderzoek naar hoe jij omgaat met energie onderdeel van de therapie. Een acupuncturist kan de energie in zijn oorspronkelijke staat terug brengen. Indien wij echter door stress, drukte, verwachtingspatronen, eetpatronen, werk afwijken van onze oorspronkelijke energie komt er een disbalans waardooor opnieuw klachten kunnen ontstaan. Zo kan het dus voorkomen dat je zonder klachten de praktijk verlaat en na verloop van tijd toch weer klachten ontwikkelt. Samen kijken we naar hoe jij zelf de balans zo optimaal mogelijk kan maken en houden. 

Sommige klachten kunnen zo diep verankert zitten in het energiesysteem dat meerdere behandelingen nodig zijn om een blijvend effect te genereren. In ieder geval wordt elke casus individueel behandeld en benaderd. Samen kijken we naar de mogelijkheden en de beste weg naar balans.